“Bierbrouwen is ontzettend
leuk en leerzaam”

Bier met passie gebrouwen

Wat begon als een hobbyproject eens in de twee weken op de vrijdagavond, groeide uit tot succesvolle microbrouwerij. Aan het hoofd van dit alles? Derk Jan Daams, brouwmeester. Eentje die enkel bovengistend bier produceert. Soms wel zo’n 1000 liter per week. Het mooiste daaraan? Derk Jan- en niemand anders – is van het opendraaien van de waterkraan tot het afvullen van flesjes en vaten als enige medewerker verantwoordelijk. En dat is voor onze brouwer, enorm interessant. Bekijk alle Croybieren.

Locaties
Croy Bierbrouwerij Croy
Soorten
1671, Blond, Dubbel, Stoer, Grand Cru, Weizen, Bock, Stout, Ale, Asparagus

Bier zoals het hoort

Derk brouwt het Croy bier volgens strikte naleving van het Duitse Reinheitsgebot uit 1516. Zo zijn alle bieren smaakstof- en suikervrij, niet gepasteuriseerd en ongefilterd. Zo blijven alle vitamines, smaak en geur behouden.

Bovengistend bier

Alle Croy bieren zijn bovengistend, ook wel hoge gisting genoemd. De gisting van het bier vindt hierbij boven een temperatuur van 12 graden Celsius plaats. In totaal duurt het een maand voordat de speciaalbieren hun aromatische, unieke smaak verkregen hebben.

Nieuwe smaken

Als brouwer ontwikkeld Derk Jan regelmatig nieuwe smaken. Zo bracht hij een exclusieve op eiken whisky vaten gerijpt zwaar blond bier onder de naam Royal Oak uit. Lekker gehopt met een frisse citrussmaak.

Terug in de tijd...

Op Landgoed Croy wordt vanaf 1671 bier gebrouwen. Dat was niet ongebruikelijk in die tijd. Gradus Nikkelen is één van de meest markante brouwers die Landgoed Croy ooit gekend heeft. Hij woonde sinds 1868 op het landgoed en zorgde in de tweede helft van de 19e eeuw dat het Croy bier in de wijde omgeving bekend en bemind was.

Breng de brouwerij een bezoek!


Boek de Croytoer incl. bezoek aan de stallen, rondleiding in de bierbrouwerij en een zomerse proeverij met diverse gerechtjes bereid met lokale producten. De toer gaat door bij 15 deelnemers.

Elke zaterdag of op verzoek

57,50

Excl. drank tijdens de proeverij

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis consumptie bij een proeverij.

* verplichte velden