Boer Broos

“De appel valt niet ver van de boom”

Het fruit van boer Broos

Als boerenzoon opgegroeid in de boerderij bij Kasteel Croy, was het voor Broos geen lastige keuze: hij werd boer. Fruitteler om precies te zijn. Op zijn land verbouwt hij op een geïntegreerde manier. Dat houdt in dat hij optimaal rekening houdt met de tijd van het jaar en de natuur. En, niet geheel onbelangrijk: hij gebruikt daarbij zo min mogelijk gewasbescherming.
Op zijn land vind je bij uitstek seizoensproducten zoals de lekkerste aardbeien van het (Croyse) land, diverse rassen appels en peren. En niet te vergeten het witte goud, de asperges.
Om je vingers bij af te likken!

Locatie

Landgoed Croy

Product

Fruit en asperges

Grootte

Een paar hectare

Aantal

Diverse soorten


Zodra het gaat vriezen, krijg ik een appje van mijn systeem

Regen tegen de vorst

Om zijn fruit tegen nachtvorst te beschermen beregent Broos zijn fruitbomen wanneer de temperatuur onder het nulpunt zakt. Dan nevelt er water over de bloesem wat vervolgens bevriest. De warmte die daarbij vrijkomt, houdt de bloesem tot de zon opkomt, net op nul graden. Hierdoor blijft de oogst behouden.

Zijn aardbeien zijn het lekkerste van het land. En in april, dan begint boer Broos heel zorgvuldig met het steken van het witte goud, de asperges van Croyse bodem. Prachtig om te zien en te proeven hoe de natuur zoveel moois en lekkers brengt!

Bezoek Streekwinkel Croy


Op de boerderij van Broos en zijn vrouw Jeanne vind je ook Streekwinkel Croy. Hier worden alle producten van ondernemers op Landgoed Croy verkocht.

Streekwinkel Croy is tevens het informatiecentrum waar je alles te weten kunt komen over Landgoed Croy en over de diverse wandel- en fietsroutes.

Producten van boer Broos

Verkrijgbaar in de Croy Streekwinkel en de Croy markt die zich bevindt in het restaurant.

  • Appelstroop

    Heerlijk dikke appelstroop afkomstig van landgoed Croy

  • Appelsap

    Pure appelsap gemaakt van appels van landgoed Croy

Proef het verse fruit van boer Broos

Wat dacht je van verse aardbeien van Landgoed Croy met een heerlijke vanille-hangop en krokante crumble?

Elke dag geopend vanaf 17.00 uur
Op zondag vanaf 12.00 uur

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis consumptie bij een proeverij.

* verplichte velden