Boer Henri

“Eigenlijk ben ik knettergek
dat ik dit doe”

De kruiden en thee van boer Henri

Van goedbetaalde kantoorbaan, naar een kleinschalige kruidentuin op Landgoed Croy. Boer Henri is kruidenboer, kunstenaar én hij zet zich in voor mensen die -simpel gezegd- pech hebben gehad in het leven. Zo vinden er prachtige gesprekken plaats tijdens het planten, oogsten en verwerken. Kippenvel krijgt Henri ervan. Evenals van dat ene plantje dat uitgroeit tot bes, waar ze zelf jam van maken. Op deze zorgboerderij ben je dan ook niet slechts één onderdeel van een proces; je bent álles. Dat Henri daarvoor zelf wat nodige luxe heeft moeten inleveren, neemt hij voor lief. Hij wordt er namelijk niet minder gelukkig van!

Locatie

Landgoed Croy

Product

Kruiden en thee

Grootte

1000 m2

Aantal

Diverse soorten


“Van planten tot aan het maken van siroop, we doen het zelf

Biologische kruiden

Henri verbouwt zijn kruiden op een eerlijk en natuurlijke manier in biologische potgrond dat bemest wordt met eigen gecreëerde compost. Er wordt geen kunstmest of bestrijding gebruikt. Dat is soms behoorlijk extra werk. Zo moet je kevers zo snel mogelijk handmatig verwijderen voordat er meer zitten.

Ook wordt alle kruidenthee gedroogd op de zolder van de boerderij en maakt Henri in het seizoen in eigen keuken een siroop van vlierbloesem die op het hele landgoed groeit.

Eerlijke producten


Alle kruiden die Boer Henri verbouwt, vind je terug in de kazen, jams en chutneys en op de menukaart van Proeflokaal Croy.

Proef de Kruiden en thee van boer Henri

Ontdek de geuren en smaken van Henri’s kruiden met een verrassende proeverij. Na het eten is een kop verse Marokkaanse muntthee of Croy thee een aanrader.

Elke dag geopend vanaf 17.00 uur
Op zondag vanaf 12.00 uur

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis consumptie bij een proeverij.

* verplichte velden