Boer Max

“50 soorten groenten
op 6 hectare”

De groenten van boer Max

Als jongste boer op Landgoed Croy runt boer Max samen met zijn vrouw Elsa een biologische tuinderij genaamd de Antoniushoeve. Een manier van landbouw die het best bij hen past en waar je volgens hem beter zo vroeg mogelijk mee kunt beginnen. Want 50 soorten groenten telen op 6 hectare: je kunt geen landbouwer in Nederland vinden die dat doet. Maar Max dus wel. Hij wil vooral een goede bodemstructuur en goede grond achterlaten voor later, als hij erbij neervalt. Tot die tijd ziet hij het als een grote uitdaging om op deze natuurlijke manier op zijn landgoed te werken.

Locatie

Landgoed Croy

Product

Biologische groenten

Grootte

6 hectare

Aantal

50 soorten


“De lieveheersbeestjes eten de luizen”

Biologische tuinderij

Voor boer Max is de bodemstructuur het allerbelangrijkst. Hij wil zoveel mogelijk organische stoffen en mineralen in de grond vasthouden. Daarom wordt de grond op de juiste manier bemest en bewerkt.

Als biologische boer betrek Max de omgeving bij zijn tuinderij.  Als er bijvoorbeeld luis op de groenten zit, zijn er binnen no time lieveheersbeestjes. En de vogels uit de struiken? Die lusten die rupsen in de kool maar al te graag. Op deze manier voorkomt Max dat hij zijn gewassen moet bespuiten.

Proef de groenten van Max


Bestel elke week een krat verse groentes bij Max. Dit kan vanaf 1 persoon en wordt in een straal van 8 km rondom Proeflokaal Croy – De Croyse Hoeve bezorgd.

Proef de biologische groenten van Max

Ontdek hoe verrassend lekker verse spinazie van het land met een heerlijke dressing en vers gekookt ei is.

Elke dag geopend vanaf 17.00 uur
Op zondag vanaf 12.00 uur

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis consumptie bij een proeverij.

* verplichte velden