Boer Tiny

“Ik wil het allerlekkerste varkensvlees leveren.”

De varkens van boer Tiny

Op een steenworp afstand van Landgoed Croy, vind je de duurzame varkensboerderij van Boer Tiny. Met zijn Heyde Hoeve varkens heeft hij één ambitie: het allerlekkerste varkensvlees leveren, maar wel met de best mogelijke zorg en voorzieningen voor zijn dieren. Zo is er in de stallen voldoende ruimte en aparte lig-, eet-, drink- en mestplaatsen én zijn er zelfs speeltjes voor de afleiding. Om de band met zijn varkens te versterken, geeft boer Tiny zijn dieren elke dag een handje stro. Alles bij elkaar zorgt dat voor mooi gemarmerd vlees dat lekker mals en sappig is en een volle pure smaak heeft.

Locatie

Gerwen

Product

Heyde Hoeven varken

Grootte

 

Aantal

1.000 stuks


Kenmerken van het Heyde Hoeve varken

Uiterlijk

Roze vacht
Hangende oren
Zwarte hoeven

Product

Goed gemarmerd
Intramusculair vet
Vitaminerijk vlees
Koolhydraatarm


Ik geef mijn varkens elke dag een handje stro.”

Gezond en duurzaam vlees

Deze varkens worden gevoed met (droog)voer dat allerlei granen, plantaardige eiwitten, vitamines en mineralen bevat. Dit voer wordt aangevuld met smaakvol brijvoer zoals bierborstel en kaaswei. Door deze manier van optimaal voeden, wordt de CO2-uitstoot beperkt. Ook zet Heyde Hoeve zich in voor de verbetering van de biodiversiteit op en rondom de boerderij. Velden en akkerranden worden ingezaaid met bloemen en de paddenpoel wordt druk bezocht door kikkers. En wat nog meer mooi is: de opgevangen mest wordt door biogasinstallaties in groene stroom omgezet waarvan duizenden huishoudens voorzien worden!

Het Heyde Hoeve varken is verkozen tot Beste Varken van Nederland, op smaak en duurzaamheid!


Het Heyde Hoeve varken is een eigen kruising met een Duroc varken. Wil je meer weten over het Heyde Hoeve varken van boer Tiny? Bezoek dan de website.

Proef het Heyde Hoeve varken

Geniet van het Heyde Hoeve varken tijdens het een verrassende proeverij bij Proeflokaal Croy.

Elke dag geopend vanaf 17.00 uur
Op zondag vanaf 12.00 uur

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis consumptie bij een proeverij.

* verplichte velden